Skip to main content

Instalarea unui certificat SSL Let’s Encrypt - Knowledgebase / Certificate SSL - Centrul Support

Instalarea unui certificat SSL Let’s Encrypt

Authors list
La momentul actual un certificat SSL (Secure Sockets Layer) este indispensabil pentru orice site web indiferent de cât de mic sau mare este numărul zilnic de vizitatori. Aceste certificate creează o conexiune criptată între server și dispozitivul de pe care este accesată o pagină web. Astfel, datele dumneavoastră sunt protejate împotriva “spionajului” iar datele de card sau alte informații sensibile nu pot fi accesate și utilizate.

ROMARG vă pune la dispoziție un certificat SSL gratuit, valabil 90 de zile cu reînnoire automată, respectiv certificatul Let’s Encrypt. Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre aceste certificate puteti accesa pagina oficială a acestui proiect. În continuare vă vom descrie pașii necesari procesului de generare a unui astfel de certificat.
Notă! Pentru a putea emite un certificat Let’s Encrypt ar trebui ca domeniul dumneavoastră să fie adăugat pe serverul ROMARG și ca zona DNS să directeze către acest server pentru ca procesul de validare să poată parcurge toți pașii necesari. 

Pasul 1: Conectați-vă la panoul de control cPanel și navigati către secțiunea Security de unde veți accesa opțiunea SSL/TLS Status.

ssl_tls_status.png

Pasul 2: Veți vizualiza statusul securizării domeniilor în această fereastră și aveți opțiunea de a le selecta pe cele care nu beneficiază de certificat SSL și pentru emitere va trebui să apăsați butonul RunAutoSSL.
 
ssl_tls_status_domains.png

Asta este tot, din acest moment vă puteți bucura de pagina dumneavoastră web pe https://. Activarea redirecționării automate se poate realiza urmând pașii din acest articol.
 
Dacă acest proces dă erori este posibil ca:
- domeniul dumneavoastră să nu fie direcționat către serverul nostru, situație în care vă rugăm să verificați zona DNS și să reîncercați după propagare;
- un alt certificat SSL să fie instalat pentru același domeniu; în acest caz vă rugăm să îl dezinstalați din cPanel urmând calea Security >> SSL/TLS >> Manage SSL sites >> Uninstall iar apoi reluați procesul de emitere al certificatului Let’s Encrypt.  

În cazul în care aveți nevoie de asistență suplimentară, echipa ROMARG vă stă la dispoziție prin email la adresa support@romarg.com.
Helpful Unhelpful

119 of 176 people found this page helpful