Downgrade-ul realizat prin aria de client este un proces automat, care se realizează de îndată ce este înregistrată cererea în sistem. Totuși, este recomandat să realizați acest pas în apropierea datei scadente, deoarece perioada de valabilitate a contractului nu se recalculează.