Skip to main content

Softaculous - instalare aplicatii cu un click - Knowledgebase / Software Servere / Softaculous - Centrul Support

Softaculous - instalare aplicatii cu un click

Authors list

În articolul ce urmează vă vom explica cum puteți folosi utilitarul Softaculous pentru a instala software pentru paginile dumneavoastră.

Pentru a-l accesa, este necesar să vă autentificați în cPanel și să mergeți la secțiunea Software >> Softaculous Apps Installer.

softaculous_cpanel.png

Notă! Pentru exemplificare am ales să facem o instalare WordPress; mai jos sunt pașii necesari. 

Pasul 1: WordPress se regăsește pe prima pagină; apăsați butonul Install.

wordpress_softaculous.png

De aici selectați:

- Choose Protocol - acesta poate fi http://, https://, http://www sau https://www. Va putea fi modificat și ulterior instalării. Dacă alegeți https:// sau https://www va trebui să instalați și un certificat SSL pe domeniu pentru a putea accesa pagina. Puteți urma instrucțiunile din articolul următor pentru instalarea unui certificat Let's Encrypt.

- Choose Domain - din lista de domenii pe care le aveți adăugate pe server selectați domeniul/subdomeniul unde doriți să faceți instalarea.

- In Directory - dacă doriți să faceți instalarea în public_html acest câmp trebuie lăsat gol; în cazul în care doriți să faceți instalarea într-un subdirector ca de exemplu public_html/wp, aici trebuie adăugat doar wp. 

Dacă doriți să instalați o altă versiune, puteți vedea și alege un dintre opțiunile disponibile în secțiunea Choose the version you want to install.

 software_setup_wordpress_installation.png

Restul datelor introduse țin de setările paginii pe care doriți să o faceți; trebuie introdus nume de utilizator de administrare și parola de asemenea.

site_settings_admin_account_wordpress_installation.png

Notă! Indicat ar fi ca numele de utilizator administrare să nu fie setat ca Admin, iar parola să fie una sigură, conform politicilor de pe această pagină. 

Pasul 2: Puteți selecta limba care doriți să fie folosită pe platforma WordPress și să selectați anumite module pentru a fi instalate în acest pas. Opțional, puteți realiza diferite setări în fila Advanced Options.

choose_language_select_plugins_wordpress_installation.png


Pasul 3: Dacă doriți, puteți selecta o temă. Faceți click pe butonul Install pentru a iniția instalarea. Acest proces durează câteva secunde iar apoi veți primi confirmarea finalizării acestuia.

select_theme_wordpress_installation.png

În cazul în care aveți nevoie de asistență suplimentară, echipa ROMARG vă stă la dispoziție prin email la adresa support@romarg.com.

Helpful Unhelpful

42 of 97 people found this page helpful