Skip to main content

Reînnoirea unui nume de domeniu - Knowledgebase / Domenii Web / Reinnoirea unui nume de domeniu - Centrul Support

Reînnoirea unui nume de domeniu

Authors list

Pentru reînnoirea numelui de domeniu este suficient să achitați factura proformă, care este emisă în mod automat cu 14 zile înainte de expirarea domeniului, indiferent de extensia acestuia.

Cum achit proforma?

Pentru a evita situația în care domeniul dumneavoastră expiră și determină nefuncționalitatea site-ului și a căsuțelor de email asociate domeniului, este recomandat să achitați factura în timp util pentru ca înregistrarea plății să poată fi realizată înaintea scadenței.

În funcție de mijlocul utilizat, confirmarea plății poate dura între câteva minute până la câteva zile. Detalii despre metodele de plată și perioada de confirmare regăsiți în acest articol.

Factura proformă pentru reînnoirea domeniului este disponibilă atât în contul de client ROMARG în meniul superior, la secțiunea Facturi >> Proforme Neplatite, cât și pe adresa de email asociată contului de client.

Dacă doriți să prelungiți numele de domeniu pentru un alt număr de ani, puteți genera o nouă factură pe perioada dorită din aria de client ROMARG, urmând pașii din acest articol. În momentul în care factura nouă este generată, cea anterioară este anulată, urmând ca plata să fie făcută pentru ultima emisă. 

Notă! Dacă achitați factura prin depunere numerar sau transfer bancar, este important sa menționati detaliile de plată, respectiv codul de client, numărul facturii proforme și denumirea numelui de domeniu pe care doriți să îl prelungiți, pentru a evita situația de imposibilitate de identificare a plății.  


Ce se întâmplă dacă nu achit proforma?

Extensie / Stări după scadență

Status | Durată perioadă de grație

Status | Durată perioadă de carantină 

Status | Durată perioadă de ștergere


.ro

PendingDelete | 90 zile


--
.eu
-

Quarantine | 40 zile


-
.com, .net, .org etc.

ClientHold /AutoRenew Period | 40 zile


RedemptionPeriod | 
30 zile


PendingDelete | 5 - 7 zile


În funcție de extensia domeniului, dacă trece data scadenței, au loc următoarele modificări:

- pentru domeniile cu extensie .ro:

-> după expirarea domeniului, acesta intră automat în statusul Pending Delete;
-> această perioadă de grație durează 90 de zile;
-> atât timp cât domeniul are statusul Pending Delete doar deținătorul poate întreprinde acțiuni asupra acestuia; dacă acesta alege să îl reînnoiască este suficient să achite factura proforma înainte să se împlinească cele 90 de zile, altfel domeniul este șters și devine liber la înregistrare pe principiul "primul venit, primul servit".

- pentru domeniile cu extensie .eu:

-> după data scadentă a facturii proforme, domeniul intră într-o perioadă de carantină, care durează 40 de zile;
-> în cele 40 de zile deținătorul poate achita factura proformă pentru a reînnoi numele de domeniu; în caz contrar acesta este șters.

- pentru domeniile internaționale, altele decât .eu (.com, .net, .org etc.):

-> după data scadenței, numele de domeniu expiră și intră în perioada de grație, care durează 40 de zile;
-> dacă în primele 40 de zile de la expirare se achită factura proformă, domeniul se reînnoiește; in caz contrar, numele de domeniu intră în perioada de carantină;
-> perioada de carantină durează 30 de zile; dacă deținătorul domeniului dorește să reînnoiască domeniul în această perioadă, va trebui să achite o taxă de 120 de euro + TVA;
-> dacă trece și perioada de carantină fără ca domeniul sa fie reînnoit, acesta va avea statusul Pending Delete, pe o perioadă ce poate fi cuprinsă între 5 - 7 zile; în această perioadă, domeniul nu mai poate fi recuperat;
-> este important de știut faptul că în situația în care un nume de domeniu internațional nu este reînnoit fie în perioada de grație, fie în perioada de carantină, poate apărea riscul ca acesta să nu mai devină liber la înregistrare după ce este șters - autoritatea OpenSRS poate decide să îl păstreze în propriul portofoliu.

Notă! Domeniile internaționale pot căpăta statusul Client Hold și pot deveni, ca urmare, nefuncționale. Cauzele care pot conduce la această situație sunt următoarele:
1. numele de domeniu este expirat și se află în perioada de grație (primele 40 de zile de la data scadentă);
2. datele deținătorului de domeniu nu sunt confirmate: autoritatea OpenSRS poate trimite email-uri referitoare la datele deținătorului; neconfirmarea acestora poate determina apariția statusului menționat; subiectul acestor tipuri de email-uri poate fi WHOIS Data Confirmation sau WHOIS Verification Required.
 


Dacă aveți întrebări cu privire la reînnoirea numelui de domeniu vă rugăm să trimiteți un email la adresa billing@romarg.com pentru a primi asistență din partea colegilor noștri.

Helpful Unhelpful

445 of 612 people found this page helpful