Skip to main content

Modificarea perioadei de facturare pentru abonamentele Enduser si Reseller - Knowledgebase / Contul meu ROMARG / Ghidul ariei de client / Operatii uzuale - Centrul Support

Modificarea perioadei de facturare pentru abonamentele Enduser si Reseller

Authors list

Actualizarea frecvenței de facturare se realizează în câțiva pași simpli, direct din aria de client

Pasul 1: Din meniul superior accesați Gazduire >> Gazduire Enduser sau Gazduire >> Gazduire Reseller, în funcție de tipul serviciului pe care îl dețineți.

Pasul 2: Faceți click pe butonul Detalii din dreptul numelui de domeniu asociat abonamentului. Faceți click pe Administrare Contract

administrare_contact.png

Pasul 3: În secțiunea MODIFICARE PERIOADA FACTURARE faceți click pe butonul SCHIMBARE.

modificare_perioada_facturare.png

Pasul 4: În partea dreaptă a ecranului veți putea selecta perioada dorită din variantele disponibile în secțiunea Alegeti perioada de facturare viitoare. După ce ați selectat perioada dorită, faceți click pe butonul Schimbare.

schimbare_frecventa-de-facturare.png

În cazul în care aveți factura proformă deja emisă pe vechea perioadă de facturare, o factură proformă nouă va fi generată în urma modificării, urmând ca cea anterioară să fie anulată automat de sistem.

Dacă nu aveți o factură proformă deja emisă pentru serviciu, modificarea perioadei se va aplica de la următoarea factură.

Helpful Unhelpful

36 of 46 people found this page helpful