Skip to main content

Crearea unui cont cPanel in WHM - Knowledgebase / Software Servere / WHM - Centrul Support

Crearea unui cont cPanel in WHM

Authors list

În momentul în care aveți un pachet de hosting din categoria Reseller sau VPS, aveți posibilitatea de a crea mai multe conturi cPanel.

Notă! Pentru a finaliza cu succes procesul de adăugare a unui cont cPanel este necesar să aveți creat cel puțin un pachet de găzduire în WHM. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați pașii descriși în acest articol.


Pentru a face acest lucru, trebuie să vă autentificați in WHM și să mergeți la secțiunea Account Functions care se regăsește în partea stângă. Aici trebuie să faceți click pe Create a New Account.

create_a_new_account_whm.png

La acest pas, trebuie să introduceți informații de bază pentru noul cont cPanel după cum urmează:

Domain: numele domeniului care va face parte din contul creat.

CreateAccount1.png

In cel de-al doilea câmp trebuie introdus numele utilizatorului.

CreateAccount2.png

Introduceți parola în campul Password apoi reintroduceți-o în următorul câmp.

CreateAccount3.png

Pentru a crește nivelul de securitate puteți seta o parolă generată automat, dând click pe Password Generator; copiați-o și bifați opțiunea I have copied this password in a safe place apoi faceți click pe Use Password.

CreateAccount4.png

În câmpul Email introduceți adresa pe care doriți să o asociați acestui cont; la aceasta se vor trimite notificări de la sistem, spre exemplu, atunci când spațiul ocupat se apropie de limita setată pentru contul cPanel.

CreateAccount5.png

Selectați pachetul pe care doriți să îl alocați pentru acest cont cPanel.

whm_14.png

În secțiunea Settings selectați tema și limba pentru contul cPanel.

CreateAccount7.png


În secțiunea Mail Routing Settings, aveți următoarele opțiuni:

  • Automatically Detect Configuration (recommended): nu este indicat să bifați această opțiune întrucât poate cauza probleme;
  • Local Mail Exchanger: trebuie sa bifați opțiunea dacă email-urile vor fi administrate pe servere ROMARG;
  • Backup Mail Exchanger: această opțiune nu poate fi setată;
  • Remote Mail Exchanger: dacă utilizați un server extern de trimitere a email-urilor (spre exemplu Office 365 sau G Suite) trebuie bifată această opțiune.

Finalizați procesul de configurare apăsând butonul Create.

CreateAccount8.png

În următoarea secțiune - DNS Settings - aveți următoarele opțiuni:

  • Enable DKIM on this account: puteți bifa această opțiune; se folosește la verificarea email-urilor trimise și ajută la marcarea corectă a mesajelor;
  • Enable SPF on this account: nu trebuie bifată această opțiune deoarece aceasta este setată în mod automat în momentul achiziționării unui pachet de hosting;

Use the nameservers specified at the Domain's Registrar: prin bifarea opțiunii, la crearea contului cPanel, vor fi folosite ca înregistrări NS nameserverele asociate domeniului, nu cele setate la nivelul server-ului.

whm_21.png


Apariția mesajului de eroare "Cannot use due to limits" 

S-ar putea întâmpla să vă aflați în situația de a dori să adăugați un nou nume de domeniu în contul WHM, însă întâmpinați această eroare; aceasta este cauzată de alocarea necorespunzătoare a resurselor pentru pachete, în sensul în care toate resursele acestora depășesc resursele contului reseller.

Limits_1.png

Cel mai adesea, bifarea căsuței Unlimited pentru spațiu și lățime de bandă, în pasul creării pachetelor, determină această eroare; setând niște valori potrivite veți remedia situația.

În cazul în care aveți nevoie de asistență suplimentară, echipa ROMARG vă stă la dispoziție prin email la adresa support@romarg.com.

Helpful Unhelpful

59 of 136 people found this page helpful