Knowledgebase: Pre-Vanzare
Am domeniul deja inregistrat la alta companie, pot achizitiona gazduire la ROMARG ?
Posted by Ioana Beleaua, Last modified by Florentina Stamate on 29 May 2019 09:22 AM
Raspunsul scurt este DA.

Tot ce trebuie sa faceti este sa bifati in formularul de comanda aferent gazduirii optiunea "Voi folosi domeniul pe care il am deja inregistrat". Pasul urmator include selectarea tipului de contract, optiunile dorite si completarea datelor titularului de cont pe care vor fi emise si facturile proforme.
 
Daca doriti ca domeniul dumneavoastra inregistrat printr-o alta companie sa directioneze catre un site web gazduit la ROMARG aveti mai multe variante la dispozitie:

1. sa il transferati in administrarea ROMARG;
2. sa actualizati nameserverele;
3. sa modificati inregistrarile din zona DNS.

1. Transferul domeniului la ROMARG

Pentru o administrare facila, puteti opta pentru transferul domeniului in contul dumneavoastra ROMARG. Acest proces implica obtinerea cheii de autorizare a transferului.

Dupa ce achizitionati pachetul de gazduire dorit, puteti efectua transferul domeniului, urmand pasii specifici tipului de domeniu pe care doriti sa il transferati:

- domeniu cu extensie .ro
- domeniu cu extensie .eu
- domeniu cu extensie internationala (.com, .net, .org etc.)


2. Actualizarea name serverelor

In situatia in care doriti sa pastrati domeniul la registrarul actual, puteti face anumite modificari la nivelul acestuia pentru ca in momentul accesarii numelui de domeniu sa fie afisat site-ul web aflat pe serverele ROMARG.

Una dintre aceste modalitati este sa actualizati nameserverele acestuia cu cele ROMARG:

- ns1.romarg.com

- ns2.romarg.com
- ns3.romarg.com
- ns4.romarg.com

3. Modificarea inregistrarilor de tip A din zona DNS

O alta modalitate de a directiona domeniul catre serverele ROMARG este reprezentat de actualizarea inregistrarii de tip A din zona DNS. Aceasta modificare se realizeaza la actualul registrar si presupune ca domeniu.com si www.domeniu.com sa directeze catre adresa IP alocata pe serverul ROMARG; aceasta poate fi regasita fie in contul de client ROMARG la detaliile despre pachetul de gazduire achizitionat, fie in contul cPanel de la sectiunea Server Information.


Attachments 
 
(5 vote(s))
Helpful
Not helpful