Knowledgebase:
Backup Wizard in cPanel
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 10 June 2020 11:37 AM
In diverse situatii este posibil sa aveti nevoie sa faceti o copie a fisierelor site-ului sau cand doriti sa restaurati anumite fisiere. 

Pentru acest lucru puteti folosi functia Backup Wizard din cPanel.

Pasul 1: Autentificati-va in contul cPanel si mergeti la Files >> Backup Wizard.Pasul 2: Alegeti una dintre variantele Back Up sau Restore. Daca intentionati sa descarcati o copie a fisierelor faceti click pe Back Up, iar daca doriti sa incarcati o copie a fisierelor apasati Restore.Back Up

Dupa ce selectati Back Up, veti putea opta pentru mai multe optiuni si anume:

Full Backup: Alegeti o destinatie pentru copiile fisierelor din campul Backup Destination. Puteti introduce o adresa de email in campul Email Address la care sa fie trimisa o notificare in momentul in care se finalizeaza procesul.Select Partial Backup:Puteti opta pentru copierea partiala a fisierelor dupa cum urmeaza:

- Home Directory: faceti click pe acest buton daca doriti sa faceti o copie a folderului /home;
- MySQL Databases: daca doriti sa copiati bazele de date trebuie sa folositi aceasta optiune;
- Email Forwardes & Filters: utilizand aceasta varianta veti avea posibilitatea de a copia forward-urile si filtrele setate la nivelul domeniului.

Dupa ce selectati optiunea dorita, veti fi redirectionat(a) la ultimul pas de descarcare.


Restore

Dupa ce selectati Restore, veti putea opta pentru mai multe optiuni si anume:Home Directory: faceti click pe acest buton daca doriti sa incarcati o copie a folderului /home;
- MySQL Databases: daca doriti sa incarcati o copie a bazelor de date trebuie sa folositi aceasta optiune;
Email Forwarders & Filters: utilizand aceasta varianta veti avea posibilitatea de a incarca o copie a forward-urilor si a filtrelor setate la nivelul domeniului.

Dupa ce selectati optiunea dorita, veti fi redirectionat(a) la ultimul pas de incarcare, unde va trebui sa selectati fisierul dorit si sa apasati Upload.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact
(0 vote(s))
Helpful
Not helpful