Knowledgebase:
Modificarea URL-ului unui site WordPress
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 23 May 2019 05:00 PM
Daca doriti sa modificati URL-ul unui site WordPress, va punem la dispozitie trei modalitati de a face acest lucru:

- din panoul de administrare WordPress
- prin phpMyAdmin
- prin fisierul wp-config.php

Din panoul de administrare WordPress

Pasul 1: Autentificati-va in panoul de administrare WordPress.

Pasul 2: Navigati la sectiunea Settings >> General.Pasul 3: Modificati URL-urile din campurile WordPress Address (URL) si Site Address (URL).Pasul 4: Dupa ce ati finalizat, apasati butonul Save Changes.
Prin phpMyAdmin

Pasul 1: Conectati-va la contul cPanel.

Pasul 2: Navigati la Databases >> phpMyAdmin.Pasul 3: Din partea stanga selectati baza de date WordPress si faceti click tabela wp_options. Aici veti regasi in primele doua randuri siteurl si home, la nivelul carora va trebui sa faceti modificari. Faceti dublu click in coloana option_value din dreptul celor doua linii si modificati URL-urile.

Prin fisierul wp-config.php

Pasul 1: Conectati-va la contul cPanel.

Pasul 2: Navigati la Files >> File Manager si cautati folderul sub care aveti facuta instalarea WordPress. Daca este domeniul principal va fi public_html, in cazul in care este un domeniu Addon trebuie sa navigati la folderul in care aveti facuta instalarea.

Pasul 3: Faceti click dreapta pe fisierul wp-config.php si apasati Edit.Pasul 4: Introduceti urmatoarele linii in acest fisier, deasupra datelor de conectare la baza de date:

define('WP_HOME','https://yourdomain.com');
define('WP_SITEURL','https://yourdomain.com');

*unde yourdomain.com trebuie inlocuit cu numele domeniului dumneavoastra.


 
Pasul 5: Apasati butonul Save Changes de sus, din partea dreapta a paginii pentru a finaliza.Nota! Utilizand aceasta metoda, nu veti mai putea face modificari asupra URL-urilor din panoul de administrare WordPress, doar daca stergeti aceste linii.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.
(0 vote(s))
Helpful
Not helpful