Knowledgebase:
Cum pot trece site-ul WordPress pe HTTPS?
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 22 May 2019 01:50 PM
Daca aveti un site WordPress si doriti ca traficul sa foloseasca conexiunea securizata, trebuie sa va asigurati ca urmati acesti pasi.

Pasul 1 - Instalarea unui certificat SSL

In primul rand trebuie sa aveti un certificat SSL instalat. Puteti opta pentru un certificat gratuit de tip Let's Encrypt sau puteti achizitiona unul dintre certificatele din oferta noastra. O comparatie intre cele doua solutii puteti regasi in acest articol.

Pasii de instalare pentru certificatele SSL sunt prezentati in urmatoarele tutoriale:

Cum instalez/dezinstalez un certificat SSL
Instalarea unui certificat SSL Let’s Encrypt

Pasul 2 - Actualizarea URL-urilor

Din panoul de administrare WordPress navigati la sectiunea Settings >> General, unde trebuie sa modificati http:// in https:// la nivelul campurilor WordPress Address (URL) si Site Address (URL).

Dupa ce finalizati apasati butonul Save Changes.Nota! Daca ati finalizat acest pas si totusi site-ul dumneavoastra WordPress nu functioneaza corect sau nu apare lacatelul in bara de adrese, atunci este necesar ca link-urile sa fie corectate. Pentru a face acest lucru puteti sa instalati un modul specializat precum Really Simple SSL.

In situatia in care nu doriti sa instalati un modul pentru a face acest lucru, puteti continua cu pasul 3. Totusi, utilizarea urmatoarei metode nu garanteaza o functionare corecta.

Pasul 3 - Redirectionarea traficului catre HTTPS

Pentru ca vizitatorii sa utilizeze conexiunea securizata, este necesar sa fie efectuata o modificare la nivelul fisierului .htaccess. Toate detaliile referitoare la acest pas sunt prezentate in acest tutorial.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.
(2 vote(s))
Helpful
Not helpful