Knowledgebase: Domenii Web
Transfer drept de folosinta domenii .ro
Posted by Ioana Beleaua, Last modified by Radu Tofan on 04 January 2017 07:55 PM

 

1. Pentru domeniile .ro inregistrate cu taxa anuala, transferul dreptului de folosinta poate fi initiat din cadrul ariei de client, accesibila la adresa: https://www.romarg.ro/cont-client/

In meniul principal accesati sectiunea Domenii > Domenii Active > click pe numele domeniului dorit. Ulterior, daca numele de domeniu este in perioada de valabilitate, respectiv cu 45 de zile calendaristice inainte de data de expirare, veti gasi la Detalii financiare butonul "Transfer drept folosinta", click pe el si urmatii pasii.

In situatia in care domeniul este expirat si/sau urmeaza sa expire in mai putin de 45 zile calendaristice transferul dreptului de folosinta nu poate fi initiat, decat dupa achitarea proformei aferenta reinnoirii anuale.

Transferul dreptului de folosinta poate dura pana la 30 de zile lucratoare, perioada in care domeniul trebuie sa fie activ.

 

2. Pentru domeniile cu extensia .ro, inregistrate cu taxa unica, transferul dreptului de folosinta este efectuat urmand procedura "Transfer drept de folosinta" de pe pagina Autoritatii Nationale RoTLD. Pentru vizualizarea procedurii, urmati pasii: http://www.rotld.ro/ > accesati sectiunea Domenii .ro > Transfer drept de folosinta.

(10 vote(s))
Helpful
Not helpful