Transferul domeniilor internationale de la un alt registrar la ROMARG
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 15 May 2020 11:09 AM
Pentru a transfera un domeniu international de la un alt registrar la ROMARG, cu alta extensie decat .eu, trebuie sa urmati cativa pasi, descrisi in cele ce urmeaza. 

Important!

Inainte de a initia transferul trebuie sa va asigurati ca domeniul in cauza indeplineste urmatoarele conditii:

1. extensia domeniului se regaseste in urmatoarea lista de domenii ce pot fi transferate la ROMARG;
2. domeniul nu este Locked; acesta trebuie deblocat de la actualul registrar;
3. email-ul listat in WHOIS la sectiunea contact administrativ va apartine;
4. domeniul este inregistrat de cel putin 60 de zile;
5. au trecut cel putin 45 de zile de la ultima prelungire a domeniului, pentru a nu pierde valabilitatea.


In continuare va prezentam pasii care trebuie urmati pentru transferul propriu-zis. Procesul este exemplificat pentru doua situatii:

1. sunteti client existent ROMARG;
2. sunteti client nou ROMARG.

1. Sunteti client existent ROMARG

Pasul 1: Autentificati-va in aria de client.

Pasul 2: Completati numele domeniului in sectiunea Inregistrare domeniu nou / Transfer domeniu la ROMARG si apasati Start!.Pasul 3: Bifati casuta Vreau sa transfer domeniul in administrarea ROMARG si apasati butonul Transfera domeniul acum!.

Pasul 4:  Vi se va afisa un mesaj de confirmare pentru emiterea facturii aferente transferului. Faceti click in cadrul acestuia pentru a vizualiza si achita factura sau navigati din meniul superior la Plati, Contracte >> Facturi >> Neplatite si faceti click pe numarul proformei pentru a vedea detaliile si pentru a efectua plata transferului.SAU

Pasul 5: Dupa ce se confirma plata, trebuie sa obtineti codul de autorizare al transferului de la actualul registrar.

Pasul 6: Pe adresa de email a contactului administrativ aferent domeniului, autoritatea OpenSRS va trimite un email pentru confirmarea si continuarea procesului de transfer. Va trebui sa introduceti codul de autorizare in campul specificat in cadrul acestui email, in termen de maxim 7 zile.

Nota! Transferul domeniilor internationale poate dura pana la maxim 7 zile calendaristice.

Pasul 7: Verificati daca regasiti domeniul in aria de client ROMARG la sectiunea Domenii >> Domenii Active.


2. Sunteti client nou ROMARG

Pasul 1: Accesati pagina https://www.romarg.ro/transfer-domeniu.html.

Pasul 2: Completati numele domeniului in campul respectiv si asigurati-va ca este selectata extensia corespunzatoare acestuia, apoi apasati butonul TRANSFER DOMENIU.Pasul 3: Completati formularul de comanda cu datele pe care doriti sa le aveti asociate contului de client si pe care doriti sa vi se emita facturile.

Dupa ce finalizati comanda veti primi in mod automat un email cu subiectul "Bun venit la ROMARG!", care contine datele de autentificare (cod client, parola) pentru interfata de client si veti mai primi factura proforma.Pasul 4: Autentificati-va in aria de client ROMARG dand click pe link-ul specific din emailul de "Bun venit" si completand datele de acces.Pasul 5: In prima pagina selectati tab-ul Facturi Neplatite si faceti click pe numarul proformei pentru a vedea detaliile si pentru a face plata aferenta transferului. Pasul 6:  Dupa ce se confirma plata, trebuie sa obtineti codul de autorizare al transferului de la actualul registrar.

Pasul 7: Pe adresa de email a contactului administrativ aferent domeniului, autoritatea OpenSRS va trimite un email pentru confirmarea si continuarea procesului de transfer. Va trebui sa introduceti codul de autorizare in campul specificat in cadrul acestui email, in termen de maxim 7 zile.

Nota! Transferul domeniilor internationale poate dura pana la maxim 7 zile calendaristice.

Pasul 8: Verificati daca regasiti domeniul in aria de client ROMARG la sectiunea Domenii >> Domenii Active.

Daca aveti nelamuriri sau intampinati obstacole in procesul de transfer al domeniului va rugam sa trimiteti un email la adresa billing@romarg.com pentru a primi asistenta din partea colegilor nostri.
(0 vote(s))
Helpful
Not helpful