Knowledgebase: E-mailuri
Cum imi configurez contul de email pe Gmail
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 10 June 2020 11:06 AM

Pentru a va putea configura contul de email pe Gmail trebuie sa urmati pasii de mai jos.

Daca nu aveti o adresa de email asociata domeniului configurata, va rugam sa urmati instructiunile din acest articol, apoi sa reveniti la acest tutorial pentru a va adauga adresa creata in Gmail.

Pasul 1:
 Deschideti Gmail, apasati pe iconita specifica setarilor  si selectati Settings.
Pasul 2: Faceti click pe Accounts and Import si din dreptul sectiunii Check mail from other accounts: faceti click pe Add a mail account.


Pasul 3: In fereastra care se deschide completati adresa de email a domeniului dumneavoastra si apasati Next >>.Pasul 4: Lasati selectata optiunea Import emails from my other account (POP3) si apasati Next >>.Pasul 5: Completati campurile afisate in fereastra, dupa cum urmeaza:Username - adresa de email completa;
Password
- parola asociata adresei;
POP Server - treceti numele serverului pe care aveti gazduirea (o puteti regasi in aria de client la sectiunea Gazduire sau VPS, in functie de pachet, dand click pe numele domeniului);
Leave a copy of retrieved message on the server - bifati optiunea daca doriti sa aveti copii ale email-urilor transmise, in Webmail.
Always use a secure connection (SSL) when retrieving mail - bifati optiunea daca doriti sa utilizati conexiunea de tip SSL si selectati Port 995; in caz contrar, setati Port 110.
Bifarea ultimelor doua casute este optionala, in functie de preferintele dumneavoastra.


Dupa ce finalizati completarea, apasati butonul Add Account >>.

Veti primi un mesaj de confirmare similar cu cel de mai jos, care va ofera optiunea de a continua setarile necesare pentru a utiliza adresa respectiva sa trimiteti email-uri. Lasati bifata prima optiune si faceti click pe Next >>.Pasul 6: In fereastra care se deschide completati numele care doriti sa apara atunci cand trimiteti email-uri; apasati Next Step >>.Pasul 7: In fereastra urmatoare, completati campurile afisate, dupa cum urmeaza: SMTP Server - numele serverului pe care aveti gazduirea (il puteti regasi in aria de client la sectiunea Gazduire sau VPS, in functie de pachet, dand click pe numele domeniului);
Username -  adresa de email completa;
Password - parola asociata adresei; 


Bifati optiunea Secured connection using SSL si setati Port 465.

Apasati butonul Add Account >>.

Pasul 8: Ultimul pas reprezinta confirmarea de pe adresa de email asociata domeniului; in acest moment ar trebui sa regasiti pe adresa respectiva un mail in care se afla link-ul pe care il accesati si codul pe care il puteti introduce in aceasta fereastra pentru a finaliza procesul - oricare dintre cele doua variante va avea acelasi rezultat. Nota! Daca nu regasiti email-ul respectiv puteti opta pentru retrimiterea acestuia, apasand Resend email.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful