Knowledgebase: E-mailuri
Adaugarea si editarea unui cont de email prin cPanel
Posted by Florentina Stamate, Last modified by Florentina Stamate on 22 October 2020 11:52 AM

Casutele de email sunt indispensabile iar conturile de gazduire ROMARG va permit adaugarea unui numar nelimitat de adrese. 

Aceasta optiune este accesibila din cPanel >> Email >> Email Accounts. Pentru a va autentifica in contul cPanel, va rugam sa urmati acesti pasi.

 

Cum creez un cont de email?

Pasul 1: In sectiunea Email Accounts, faceti click pe butonul +CREATE.


Pasul 2: Selectati domeniul pentru care doriti sa creati contul de email (in cazul in care aveti mai multe domenii adaugate pe contul cPanel).

Pasul 3: Introduceti numele contului de email (@demodomain.com este deja selectat).

Pasul 4: Introduceti parola. Aveti varianta de a genera o parola in mod automat, prin optiunea GENERATE; in cazul in care doriti sa va setati o parola personalizata avem rugamintea de a seta o parola sigura.

Pasul 5: Setati spatiul alocat contului. Recomandat ar fi sa nu setati o limita foarte mare sau "nelimitat" pentru a evita umplerea spatiului alocat contului cPanel pe disc, de emailuri.

Pasul 6: Puteti opta pentru ca email-urile pe care le receptionati pe adrese de tipul Mihai+folder@demodomain.com sa fie automat integrate intr-un fisier cu denumirea setata de dumneavoastra (in acest exemplu "folder"), bifand optiunea "Automatically Create Folders". Daca nu doriti acest lucru, selectati varianta "Do Not Automatically Create Folders".

Nota! Aveti posibilitatea de a trimite si un email cu setarile necesare configurarii adresei pe un client de email. Aceasta optiune este selectata in mod automat; daca nu doriti trimiterea acelui email puteti debifa optiunea.

Pasul 7: Dati click pe butonul +CREATE, pentru a va crea adresa de email.

Gata! De acum va puteti utiliza contul de email atasat domeniului dumneavoastra.

 

In dreptul contului de email, veti regasi mai multe optiuni:

1. CHECK EMAIL - puteti verifica email-urile asociate contului creat utilizand unul dintre cei doi clienti de mail (Roundcube sau Horde);

2. MANAGE - puteti gestiona detaliile contului de email;

3. CONNECT DEVICES - aici aveti informatiile necesare pentru configurarea adresei de email intr-un client de email.


Nota! In ceea ce priveste trimiterea de emailuri pe conturile enduser, aveti limitele trecute pe pagina noastra.


In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(2 vote(s))
Helpful
Not helpful