Knowledgebase: Cum rezolv...?
Cum pot face un test trace-route
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 29 May 2019 02:59 PM

Acest test ne arata care este calea pe care o cerere merge de la terminalul dumneavoastra pentru a ajunge pe serverul ROMARG. Astfel putem vedea daca problemele intampinate sunt cauzate de un nod pe retea.

Va prezentam pasii ce trebuie urmati pentru a face un astfel de test pentru Windows, Mac OS X si Linux.


Windows

Mergeti in Start si dati cautare dupa cmd, apoi Enter. Fereastra de Command Prompt se va deschide, copiati linia de mai jos si apasati Enter:

tracert  numedomeniu.com

*unde numedomeniu.com trebuie inlocuit cu numele domeniului dumneavoastra.

Rezultatul va fi similar cu ce vedeti in imaginea de mai jos:Acum puteti copia rezultatul si sa il trimiteti la echipa noastra de suport tehnic pentru ca investigatiile sa fie efectuate.Mac OS X

In mod similar cu Windows rulati comanda traceroute numedomeniu.com (si aici numedomeniu.com trebuie inlocuit cu cel pe care doriti sa il testati), rezultatul va arata asemanator cu cel Windows. Pentru a putea rula comanda deschideti un Terminal, il gasiti in Applications sau faceti cautare in Spotlight.Puteti selecta si copia rezultatul direct din fereastra.

O alta metoda de a efectua un test Traceroute in Mac OS X este de a deschide Network Utility (dati cautare direct in Spotlight), aici aveti un tab numit Traceroute. Introduceti numele domeniului sau adresa IP si apasati butonul albastru Traceroute.
Linux

Pentru a efectua testul traceroute de pe un calculator cu distributie Linux deschideti terminalul si rulati comanda:

traceroute   numedomeniu.com

*unde numedomeniu.com trebuie inlocuit cu numele de domeniu detinut.In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful