Knowledgebase: E-mailuri
Cum pot verifica conturile de email prin Webmail
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 23 May 2019 05:22 PM

In functie de preferinte si de posibilitatile tehnice este posibil ca din cand in cand sa fie necesara utilizarea adreselor de email prin interfata Webmail.

In cele ce urmeaza va vom prezenta toate metodele posibile de accesare a acestei interfete, respectiv:

- din cPanel
- cu link direct
- cu adresa serverului


Accesarea din cPanel

Pasul 1: Mergeti in contul cPanel la Email >> Email Accounts.Pasul 2: In dreptul adresei de email aveti butonul Access Webmail.
Pasul 3:
 Alegeti unul dintre cele 3 programe prezentate si asta este tot. De acum puteti trimite si primi email-uri prin Webmail.


Nota! Daca folositi IMAP ca incoming mail server pe clientul de email utilizat veti vedea toate mesajele in Webmail, in shimb, daca folositi POP3 si toate mesajele sunt descarcate local, nu veti vedea acele emailuri aici.

 

Accesarea cu link direct

Aceasta metoda poate fi folosita in diferite moduri in functie de cum aveti setata zona DNS.

Pasul 1: Folosind adresa domeniului. Daca domeniul dumneavoastra directeaza catre serverul ROMARG atunci puteti utiliza urmatorul link direct:

https://domeniu.com/webmail

*unde inlocuiti domeniu.com cu numele domeniului dumneavoastra.

Pasul 2: Introduceti numele de utilizator, adica adresa de email in format complet, adresa@domeniu.com si parola corespunzatoare acestui cont de email.Pasul 3:
Selectati clientul de email preferat si ati terminat.

 


Accesarea cu adresa serverului

In situatia in care domeniul dumneavoastra directeaza spre un alt server dar totusi serviciul de email este gazduit pe server la noi, metoda mentionata anterior nu va functiona. In acest caz puteti folosi adresa serverului.

Pasul 1: Introduceti adresa in browser hostnameserver/webmail sau https://hostnameserver/webmail. Adresa serverului poate fi vazuta cand va conectati la cPanel. In bara de adresa o vedeti intre https:// si :2083. 

Pasul 2: Introduceti adresa de email in format complet, de forma adresa@domeniu.com si parola corespunzatoare.Pasul 3:
Selectati clientul de email preferat si ati terminat.Oricare ar fi metoda preferata de accesare a conturilor de email prin Webmail, urmand pasii de mai sus va puteti conecta la conturile de email configurate pe serverul ROMARG.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful