Knowledgebase: E-mailuri
Cum pot verifica conturile de email prin Webmail
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 15 May 2020 03:41 PM

In functie de preferinte si de posibilitatile tehnice este posibil ca din cand in cand sa fie necesara utilizarea adreselor de email prin interfata Webmail.

In cele ce urmeaza va vom prezenta toate metodele posibile de accesare a acestei interfete, respectiv:

- din cPanel
- cu link direct

Accesarea din cPanel

Pasul 1: Mergeti in contul cPanel la Email >> Email Accounts.Pasul 2: In dreptul adresei de email aveti butonul CHECK EMAIL.Pasul 3:
 In aceasta pagina puteti alege intre Horde si Roundcube ca si client de email pe care sa il utilizati pentru vizualizarea mesajelor. Dupa ce ati selectat clientul potrivit de email, faceti click pe butonul Open.


Nota! Daca folositi IMAP ca incoming mail server pe clientul de email utilizat veti vedea toate mesajele in Webmail, in shimb, daca folositi POP3 si toate mesajele sunt descarcate local, nu veti vedea acele emailuri aici.

 

Accesarea cu link direct

Aceasta metoda poate fi folosita in diferite moduri in functie de cum aveti setata zona DNS.

Pasul 1: Introduceti link-ul corespunzator in bara de adrese:

   Situatia 1:
 Daca domeniul dumneavoastra directeaza catre serverul ROMARG atunci puteti utiliza urmatorul link direct:

https://demodomain.com/webmail - *unde inlocuiti demodomain.com cu numele domeniului dumneavoastra.

   Situatia 2: Domeniul dumneavoastra directeaza spre un alt server dar totusi serviciul de email este gazduit pe server la noi, metoda mentionata anterior nu va functiona. In acest caz puteti folosi adresa serverului. Introduceti adresa in browser hostnameserver/webmail sau https://hostnameserver/webmail - *adresa serverului poate fi vazuta cand va conectati la cPanel; in bara de adresa o vedeti intre https:// si :2083. 


Pasul 2:
Introduceti numele de utilizator, adica adresa de email in format complet, example@demodomain.com si parola corespunzatoare acestui cont de email.


Pasul 3:
Selectati clientul de email preferat si ati terminat.

 

Oricare ar fi metoda preferata de accesare a conturilor de email prin Webmail, urmand pasii de mai sus va puteti conecta la conturile de email configurate pe serverul ROMARG.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(1 vote(s))
Helpful
Not helpful