Professional Spam Filter - Spam Experts
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 16 September 2019 03:18 PM

Spam Experts este una dintre companiile mari de pe piata de securitate a email-urilor. Si serverele administrate ROMARG au aceasta solutie integrata pentru a va oferi cele mai bune servicii de email.

Acest serviciu permite filtrarea email-urilor ce ajung si pleaca de pe serverele noastre. In cele ce urmeza va vom explica cum poate fi utilizata interfata acestui serviciu.

Pentru a-l accesa autentificati-va in contul cPanel si navigati la Email >> Professional Spam Filter.

In functie de numarul de domenii adaugate pe cont veti vedea lista completa; faceti click pe Login pentru a accesa interfata.

Aceasta interfata este impartita in mai multe sectiuni, mai jos va vom prezenta optiunile cele mai utilizate.

Incoming

 

1. Logs: aceasta sectiune va permite sa faceti cautari in logurile prezente in functie de diferite criterii cum ar fi expeditor, subiect, data si cateva criterii aditionale.Daca doriti sa cautati email-urile ce au fost detectate ca suspicioase, ce au ramas in carantina, nefiind returnate la expeditor, din sectiunea Logs selectati Status din prima coloana, apoi din cea de-a doua selectati is one of, urmand ca in ultima coloana sa alegeti Quarantined. De aici puteti sa le fortati trimiterea catre destinatar (adresa dumneavoastra) sau sa le stergeti
.Gruparea email-urilor poate fi facuta in functie de subiect, expeditor, destinatar si alte criterii care pot fi selectate din Group results byDupa ce un email a fost eliberat din carantina si trimis la domeniu, sistemul va invata ca pe viitor sa nu mai blocheze astfel de mesaje.

2. Destinations: aceasta optiune va permite setarea rutei de livrare a email-urilor de la serverele de filtrare la serverul pe care este gazduit domeniul, prin optiunea Add a destination; in mod automat, ruta este setata la numele domeniului dumneavoastra.

Daca doriti sa vedeti destinatiile deja setate apasati butonul Show Results.Nota! In cazul in care domeniul directeaza la un server extern va rugam sa va asigurati ca aici aveti setat mail.domeniu.com (unde domeniu.com este numele domeniului dumneavoastra) si ca adresa pentru domeniu este stearsa. De asemenea, daca aveti setat acest mail.domeniu.com, va rugam sa va asigurati ca aveti si o intrare de tip A pentru mail.domeniul.com care sa directeze la adresa IP a contului cPanel.

Incoming - Protection Settings

 

1. Recipient whitelist: adresele de email introduse aici vor primi mesaje fara ca acestea sa fie filtrate. Pentru a adauga adrese in "whitelist" puteti dezactiva filtrarea pentru anumite casute de email, din meniul Mailbox Overview setand No pentru optiunea Filtered (Incoming) la nivelul casutei dorite.2. Recipient blacklist: toate mesajele trimise catre o adresa de email adaugata in aceasta lista vor fi blocatePentru a adauga o noua adresa folositi optiunea Add blacklist recipient.Completati partea care se afla inainte de @domeniu.com a adresei de email si apasati butonul Save.3. Sender whitelist:
 aici puteti vizualiza lista expeditori aflati in "whitelist", ale caror mesaje nu sunt filtrate, ci ajung direct in conturile dumneavoastra de email. 
Puteti seta un domeniu sau o adresa de email, care sa se afle in whitelist. Faceti click pe Add whitelist sender.Completati campurile, cel putin cel obligatoriu - Address - si selectati criteriul de filtrare:

- Local-part: partea care se afla inainte de @domeniu.com;
- Sender Flag: criteriul de filtrare se aplica pentru:
-> adresa de email de unde a fost trimis email-ul - Envelope Sender;
-> adresa de email a emitatorului - Address;
-> ambele - Apply to both.
- Address: adresa de email, domeniul sau extensia (demo@domeniu.com, domeniu.com, *.com).

Dupa ce finalizati, apasati Save.4. Sender blacklist: utilizand aceasta optiune puteti vizualiza expeditorii care se afla in "blacklist", ale caror mesaje sunt blocate.Pentru a adauga o noua adresa, apasati butonul Add blacklist senderCompletati campurile, cel putin cel obligatoriu - Address - si selectati criteriul de filtrare:

- Local-part: partea care se afla inainte de @domeniu.com;
- Sender Flag: criteriul de filtrare se aplica pentru:
-> adresa de email de unde a fost trimis email-ul - Envelope Sender;
-> adresa de email a emitatorului - Address;
-> ambele - Apply to both.
- Address: adresa de email, domeniul sau extensia (demo@domeniu.com, domeniu.com, *.com).

Dupa ce finalizati, apasati Save.5. Filter settings:
 de aici puteti controla sistemul de carantina; in cazul in care este dezactivat, mesajele nu vor mai sta in carantina, ci vor fi livrate in conturile de email; puteti de asemenea sa faceti setari multiple in ceea ce priveste verificarile pentru trimiterea in carantina, pot fi setate mai permisive sau mai restrictive.

- Quarantine treshold: scorul pe care un mesaj trebuie sa il aiba pentru a fi considerat spam; valoarea acestuia se poate situa intre 0.0 - 1.0, unde 0.0 corespunde unei probabilitati foarte scazute ca mesajul sa fie spam, iar 1.0 corespunde unei probabilitati foarte ridicate ca mesajul sa fie spam, in cazul in care filtrul nu se poate decide asupra unei clasificari;
-


6. Attachment Restrictions:
 aici puteti seta restrictii pentru atasamente in functie de extensia lor sau de continutul acestora.  • Current list of blocked extensions: lista extensiilor care sunt deja restrictionate;
  • Add new extensions: adaugare extensii noi pentru a fi restrictionate;
  • Disallowed release extensions: blocheaza posibilitatea ca un utilizator sa dea release la un email care contine una dintre extensiile mentionate;
  • Restriction options: in functie de optiunile bifate, pot fi blocate mesajele care contin arhive protejate prin parola, atasamente suspicioase sau executabile ascunse.Continuity1. Delivery queue - incoming: aici puteti vizualiza email-urile care sunt in coada de livrare, cu exceptia celor "frozen".Puteti face cautarea email-urilor dupa diversi parametri, selectandu-i din coloana Group results by si apoi puteti forta livrarea la destinatie.2. Clear callout cache - incoming: informatiile in legatura cu adresele de email existente si non-existente sunt salvate in Callout Cache si se curata in mod automat la 2 ore, iar de aici pot fi curatate in mod manual, facand click pe butonul Clear.

Nota! Aceasta curatare este necesara in momentul in care adaugati o adresa de email noua pe server si aceasta nu primeste email-uri desi toate conturile pre-existente sunt perfect functionale.

Acestea au fost cele mai comune setari pe care ati putea sa le utilizati de la Spam Experts.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful