Restaurare backup din cPanel prin R1Soft
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 24 December 2018 10:36 AM

Tuturor ni se mai intampla sa intreprindem diverse actiuni in cont si sa pierdem diverse date sau toata pagina. In aceste cazuri o restaurare este solutia.

Aceasta optiune este disponibila pentru conturile Enduser si Reseller din cPanel; pentru conturile VPS trebuie facuta o cerere la adresa support@romarg.com.

Pentru conturile ce au disponibila optiunea R1Soft Restore Backups posibilitatile de restaurare sunt diverse, mergand de la intregul cont, la un fisier sau un director sau chiar o baza de date. In cele ce urmeaza va vom explica cum se poate face restaurarea.

Autentificati-va in contul cPanel si selectati optiunea R1Soft Restore Backups din sectiunea Files:


Odata ajunsi in panoul de control vedeti ce backup-uri sunt disponibile.


Restaurare fisiere

1. Daca dati click pe > din dreptul datei selectate veti vedea /home/user.2. Daca nu este o problema majora si intentionati sa faceti o restaurare partiala atunci va trebui sa navigati in directorul dorit. Pentru a face acest lucru dati click pe butonul Browse:3. De aici prin dublu click pe numele directorului; puteti naviga pana ajungeti in locul dorit:


4. Odata ajunsi la fisierul/directorul dorit, bifati casuta pentru a-l selecta si puteti sa faceti restaurarea cu butonul Restore Selected (restaurare directa), sa descarcati fisierul cu butonul Download Selected sau Send Selected to Agent pentru restaurarea prin wizard.5. Daca selectati optiunea Restore Selected va trebui sa confirmati mesajul care apare in fereastra:6. La final, ar trebui sa primiti un mesaj similar cu acesta; daca restaurati mai multe fisiere pe parcursul procesului vedeti cate fisiere au fost restaurate si cate sunt in curs de restaurare.


Restaurare baze de date

1. Pentru a restaura o baza de date din fereastra principala de R1Soft Restore Backups selectati optiunea Browse Databases (a doua iconita dintre cele 4, din dreapta ferestrei).

 

2. Pentru a putea selecta baza de date click pe > pe fundal roz si veti vedea bazele de date disponibile.

 


3. Bifati baza de date pe care doriti sa o restaurati si faceti click pe Restore Selected.


Asta este tot, de acum fisierele au fost restaurate.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful