Knowledgebase: Gazduire Site > cPanel
Administrare conturi FTP aditionale
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 23 May 2019 05:39 PM

Acestea sunt in general necesare in momentul in care doriti sa dati acces unui programator sa incarce fisierele paginii dar nu doriti sa aiba acces la tot contul cPanel, in plus este mai sigur.

Nota! Pentru siguranta contului dumneavoastra ar fi indicat ca aceste conturi sa aiba parole sigure, care nu pot fi usor intuite. De asemenea, parola ar trebui resetata dupa ce un programator a terminat lucrul la pagina.


In primul rand, trebuie sa va autentificati in contul dumneavoastra cPanel. De aici trebuie sa accesati Files >> FTP Accounts:

 

1. Cum adaug un cont FTP

In partea superioara a ferestrei aveti optiunea de a adauga un nou cont FTP. Trebuie sa puneti un nume de utilizator, in cazul in care aveti mai multe domenii configurate pe cont, selectati domeniul din lista, setati parola si o confirmati (puteti genera parola si in mod automat, aici va trebui sa bifati optiunea ca parola a fost salvata), selectati directorul unde acest utilizator sa aiba acces si apasati butonul de creare cont FTP.

Nota! Directorul va fi selectat in mod automat ca fiind un subdirector al domeniului, numele subdirectorului va fi acelasi cu numele utilizatorului. In cazul in care doriti sa ii dati acces la un director superior, asigurati-va ca editati aceasta optiune. In exemplul de mai jos, optiunea a fost deja editata:

 

2. Cum editez un cont existent

Este posibil sa fie necesara editarea unui cont existent. Optiunile valabile sunt:

  • Change Password: In cazul in care ati pierdut/uitat parola unui cont FTP aceasta este optiunea ce poate fi folosita pentru a reseta parola;
  • Change Quota: In cazul in care ati setat o limita pentru contul FTP si doriti modificarea ei, aceasta este optiunea ce trebuie selectata;
  • Delete: Puteti folosi acest buton in cazul in care nu mai aveti nevoie de un cont FTP si doriti stergerea lui;
  • Configure FTP Client: Aici vedeti setarile necesare pentru configurarea manuala, sau puteti descarca fisierele de configurare pentru configurare automata. Sub butonul pentru descarcarea fisierului de configurare aveti si un link catre intructiuni despre cum pot fi folosite aceste fisiere.

 

 

3. Cont special

Acesta este utilizatorul de cPanel care are acces la toate fisierele din cont. Pentru acest utilizator nu se poate edita parola de aici sau directorul catre care are acces.


Nota! Doar contul FTP special poate fi utilizat in forma demouser, restul conturilor FTP trebuie folosite in forma demoFTP@mydomain.com.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.

(0 vote(s))
Helpful
Not helpful