Knowledgebase: Software Servere > cPanel
Certificatele SSL Let’s Encrypt
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Iulia Stratulat on 05 January 2018 12:30 PM
La momentul actual un certificat SSL(Secure Sockets Layer) incepe sa devina indispensabil pentru orice site web indiferent de cat de mic sau mare este, sau de numarul zilnic de vizitatori. Aceste certificate creeaza o conexiune incriptata intre server si dispozitivul de pe care este accesata o pagina web. Astfel, datele dumneavoastra  sunt protejate impotriva “spionajului” iar datele de card sau alte informatii sensibile nu pot fi accesate si utilizate.
 
Acum ROMARG va pune la dispozitie un certificat SSL gratuit, valabil 90 de zile cu reinnoire automata, acesta este certificatul Let’s Encrypt. Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre aceste certificate puteti accesa pagina oficiala a acestui proiect aici. In continuare va vom descrie pasii necesari procesului de generare a unui astfel de certificat.
 
!!!Pentru a putea emite un certificat Let’s Encrypt ar trebui ca domeniul dumneavoastra sa fie adaugat pe serverul ROMARG si ca zona DNS sa directeze catre acest server pentru ca procesul de validare sa poata parcurge toti pasii necesari.
 
Pasii sunt urmatorii:
 
1) Va conectati la panoul de control cPanel si navigati catre sectiunea Security de unde puteti accesa optiunea Let’s Encypt;
 
 
 
2) Gasiti domeniul pentru care doriti sa emiteti certificatului SSL si dati click pe optiunea +Issue din coloana Actions
 
 
 
3. In aceasta pagina verificati pentru ce domeniu este adaugat certificatul si apasati Issue iar:
 
Asta este tot, din acest moment va puteti bucura de pagina dumneavoastra web pe https://, in cazul in care doriti sa activati redirectarea automata puteti urma pasii din acest articol.
 
In cazul in care acest proces da erori este posibil ca domeniul dumneavoastra sa nu fie directionat catre serverul nostru, caz in care va rugam sa verificati zona DNS si sa reincercati dupa propagare sau este posibil ca un alt certificat SSL sa fie instalat pentru acelasi domeniu, in acest caz va rugam sa navigati in cPanel la sectiunea Security>>SSL/TLS >>Install and Manage SSL for your site (HTTPS)/Manage SSL sites>>Uninstall iar apoi reluati procesul de generare a certificatului Let’s Encrypt. 
 
In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.
 
 


Attachments 
 
(6 vote(s))
Helpful
Not helpful