Knowledgebase:
Instalarea unui certificat SSL Let’s Encrypt
Posted by Iulia Stratulat, Last modified by Florentina Stamate on 06 August 2020 11:03 AM
La momentul actual un certificat SSL (Secure Sockets Layer) incepe sa devina indispensabil pentru orice site web indiferent de cat de mic sau mare este ori de numarul zilnic de vizitatori. Aceste certificate creeaza o conexiune criptata intre server si dispozitivul de pe care este accesata o pagina web. Astfel, datele dumneavoastra sunt protejate impotriva “spionajului” iar datele de card sau alte informatii sensibile nu pot fi accesate si utilizate.
 
ROMARG va pune la dispozitie un certificat SSL gratuit, valabil 90 de zile cu reinnoire automata, respectiv certificatul Let’s Encrypt. Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre aceste certificate puteti accesa pagina oficiala a acestui proiect. In continuare va vom descrie pasii necesari procesului de generare a unui astfel de certificat.
 
Nota! Pentru a putea emite un certificat Let’s Encrypt ar trebui ca domeniul dumneavoastra sa fie adaugat pe serverul ROMARG si ca zona DNS sa directeze catre acest server pentru ca procesul de validare sa poata parcurge toti pasii necesari.
 
Pasul 1: Conectati-va la panoul de control cPanel si navigati catre sectiunea Security de unde puteti accesa optiunea Let’s Encrypt.
 
 
 
Pasul 2: In partea de jos a paginii, gasiti domeniul pentru care doriti sa emiteti certificatului SSL si dati click pe optiunea "+Issue" din coloana Actions.
 
 

Pasul 3: In fereastra care se deschide, asigurati-va ca in coloana Include? sunt selectate subdomeniile cu mail.domain.com si www.domain.com. Mai jos trebuie sa fie bifata optiunea http-01, apoi apasati Issue.Asta este tot, din acest moment va puteti bucura de pagina dumneavoastra web pe https://. Activarea redirectionarii automate se poate realiza urmand pasii din acest articol.
 
Daca acest proces da erori este posibil ca:
- domeniul dumneavoastra sa nu fie directionat catre serverul nostru, situatie in care va rugam sa verificati zona DNS si sa reincercati dupa propagare; 
- un alt certificat SSL sa fie instalat pentru acelasi domeniu; in acest caz va rugam sa il dezinstalati din cPanel urmand calea Security >> SSL/TLS >> Install and Manage SSL for your site (HTTPS)/Manage SSL sites >> Uninstall iar apoi reluati procesul de emitere al certificatului Let’s Encrypt. 

 
In cazul in care aveti nevoie de asistenta suplimentara, echipa ROMARG va sta la dispozitie prin email la adresa support@romarg.com. Mai puteti lua legatura cu noi accesand pagina de contact.


Attachments 
 
(9 vote(s))
Helpful
Not helpful